Vidámság, móka, kacagás!
Dicsőségtábla


<<< Vissza az Aktualitásokhoz

AZ SZJA 1%-ÁNAK RENDELKEZÉSI SZABÁLYAI 2008-tól

. Egységesítésre kerül a rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje. A határidő egységesen minden adómegállapítási mód esetén az önadózó adóbevallásának benyújtására - az adózás rendjéről szóló törvényben meghatározott - határidőhöz igazodik. Ez a jelenleg hatályos szabályok szerint május 20-a.

. A magánszemély a rendelkező nyilatkozatot (nyilatkozatokat) az eddigiektől eltérően ezentúl lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen vagy postán is eljuttathatja a meghatározott határidőig (május 20 ) az adóhatóságnak, ha nem küldte volna el az adóbevallásával együtt.

. A borítékos rendszer mellett megjelenik egy új nyilatkozási forma is: a személyi jövedelemadó bevallásával együtt a nyomtatványgarnitúra részét képező "perforált" íven is lehet nyilatkozni (külön-külön nyilatkozat van a két különböző 1%-nak), melyet majd az adóhatóság választ le a perforálás mentén, az adózónak nem kell letépnie és külön borítékba helyeznie!

. Amennyiben a munkáltató vállalja a munkáltatói adómegállapítást, a munkavállaló az állami adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon (vagy azzal egyező adattartalmú lapon) megtett rendelkező nyilatkozatát lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírt postai borítékban elhelyezve legkésőbb 10 nappal a határidő (május 20) előtt, tehát május 10-ig eljuttathatja a munkáltatóhoz. A Rendelkező Nyilatkozat letölthető innen!

<<< Vissza az Aktualitásokhoz

www.fitness-szovetseg.hu
Lite Wellness
www.fitkid.hu
www.kidfitness.hu
WWW.ANCSESZFITNESS.HU
FITSZÍNHÁZ AKADÉMIA © 2009-2010 Minden jog fenntartva! |